12.9 C
Belgrade
10. 04. 2021.

ZORANA MIHAJLOVIĆ: Nije normalno da Bajatović ima platu 2,4 miliona

Mislim da nije normalno da direktor „Srbijagasa“ ima mesečnu platu od 2,4 miliona dinara. Radnici  preduzeća „Resavica“ imaju platu u proseku od oko 65.000 dinara mesečno i treba im skoro čitav radni vek, 38 godina, da rade za ono što direktor „Srbijagasa“ zaradi za godinu dana. To ćemo vrlo brzo da promenimo i to tako više biti neće – poručila je potpredsedica vlade i ministarka energetike Zorana Mihajlović.

Ona je izjavila danas da je počela reforma „Srbijagasa“ i poručila da će rukovodstvo tog preduzeća biti smenjeno, ako ne bude sproveden plan reforme koji je usvojila vlada. Ovo nije prvi sukob perjanica SNS i SPS, stranke u vlasti, u ovom slučaju Zorane Mihajlović i Dušana Bajatovića, kojeg je već izbacivala sa sastanka, jer po njenim rečima “nije dovoljno poštovao Vladu Srbije”.

Dušan Bajatović, foto: ATA imagesDušan Bajatović, foto: ATA images

Inače, na pitanje novinara tokom posete “Resavici” šta misli o pojedinim komentarima u javnosti da će najavljene reforme u gasnom sektoru biti samo kozmetičke, Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije na sednici 10. decembra usvojila plan reorganizacije “Srbijagasa” i poručila da to mora da se sprovede.

– Reforma Srbijagasa je počela u petak prošle nedelja i tačno je određena i definisana po datumima, kada i šta mora da se uradi. Poslovodstvo „Srbijagasa“ treba da je sprovede i ukoliko je ne bude sprovela neće biti poslovodstva Srbijagasa”.

Ona je naglasila da je važna reforma i preduzeća u gasnom sektoru, kao i  da je vlada donela odluku da se krene u reformu „Srbijagasa“, koja, kako je rekla, kasni najmanje šest godina.

Direktno.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -