8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Željko Joksimović bi da bude novi Željko Mitrović

Iako donedavno Željko Mitrović, vlasnik imperije Pink, i pop zvezda Željko Joksimović nisu imali ništa zajedničko osim imena – čini se da se stvari u novoj dekadi naših života menjaju. Dvojica Željka možda pretenduju da budu vladari medijske scene Srbije, gomilajući svoj kapital kupovinom televizija, radio stanica i od skoro – novinskih agencija.
Prema nezvaničnim informacijama koje su objavljene u jučerašnjoj emisiji NewsMax Adria, koja se emituje na televiziji Nova S, privatna kompanija Minacord media u vlasništvu pevača Željka Joksimovića i suvlasnice K1 televizije, Manje Grčić, kupuje Novinsku agenciju Tanjug.
U Tanjugu ovu informaciju za Newsmax Adria nisu hteli ni da potvrde ni da demantuju, a Manja Grčić je u poruci za ovaj kanal odgovorila da se ne radi o kupovini Tanjuga i da će se u narednih 7-10 dana znati više o toj transakciji.
Vest da su Željko Joksimović i Manja Grčić navodno kupili Tanjug, dolazi nakon već objavljenih informacija o kablovskim televizijskim kanalima koje ovo dvoje prijatelja poseduju. Kako je svojevremeno Manja rekla u intervjuu za Wannabe magazin, ona je sa Željkom Joksimovićem osnovala tri televizije – K1, TV Doktor i Kazbuka.
Minacord media je vlasnik nekoliko gorepomenutih kablovskih kanala, koji se emituju u Telekomovoj distributivnoj mreži.
Za raziliku od Željka Mitrovića, koji je svoju imperiju krenuo da gradi još devedesetih godina, ovo nije puno – barem za sada.
Prema zvaničnoj biografiji, Mitrovićeva imperija vredi više od milijardu evra i čine je: televizija Pink, Pink Montenegro, Pink BiH, preko 15 satelitskih kanala, licenca za Fashion TV za region, nacionalna frekvencija u Sloveniji, izdavačka kuća City records, avio-kompanija Air Pink, firma El Bosco, koja iznajmljuje jahte i filmski studio PFI.
Odnedavno se u Mitrovićevom vlasništvu nalazi i frekvencija nekadašnjeg radija Laguna, 93,7.
Istorijat gomilanja Mitrovićevog kapitala
1992. godine Željko je kupio radio Pingvin, a naredne godine je osnovao radio Pink, koji je predstavljao jednu od prvih privatnih komercijalnih radio stanica u bivšoj Jugoslaviji. 16. septembra 1994. godine je pokrenuo radio-televiziju Pink, prvu televiziju u Srbiji čija je programska šema sadržala samo zabavni program.
1997. godine je osnovao izdavačku kuću Siti rekords (City records), koja je u sastavu Pink media group. U julu 2010. godine Željko se u Sarajevu sastao sa saradnicima Anđeline Džoli kako bi pričali o filmu koji će ona režirati. Međutim, ljudi iz glumičinog tima su odustali od saradnje, a Mitrović je tvrdio da ne bi ni razgovarao sa njima da je znao da je reč o anti-srpskom filmu. Ugostio je i producenta filma “Gospodin i gospođa Smit”, s kojim takođe nije došlo do saradnje.
U oktobru 2010. godine u Sloveniji je počeo da se emituje Pink Sl, koji je dobio nacionalnu frekvenciju u ovoj državi. U novembru, Mitrović je kupio skopsku televiziju K 15, koju je preimenovao u Pink 15. Početkom 2011. godine na televiziji Pink je počeo da se emituje rijaliti program Dvor.
U Šimanovcima je izgrađen pravi dvorac, u koji je Željko uložio dva miliona evra. Iako su mediji pisali da ova emisija nije opravdala očekivanja publike, Mitrović je rekao da je zadovoljan postignutim uspehom.
Željko Mitrović Foto:Goran Srdanov

Tanjug trebalo da bude ugašen pre pet godina 

Novinska agencija Tanjug  Uredbom Vlade Srbije trebalo je da prestane sa radom 31. oktobra 2015. godine. Prema toj uredbi brisanje Tanjuga iz registra Agencije za privredne registre trebalo je da pokrene ovlašćeno lice nakon isplate zaostalih dugovanja, ali se to ni pet godina kasnije nije dogodilo.

Agencija za privatizaciju organizovala je dva javna poziva za prodaju Tanjuga, koji su proglašeni neuspešnim, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -