17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Vučić će primiti kinesku vakcinu, otkrila Brnabić

Premijerka Ana brnabić rekla je danas da će predsednik Aleksandar Vučić verovatno primiti kinesku vakcinu protiv koronavirusa, prenosi RTS.

Kako se navodi u izjavi premijerke nakon primanja vakcine da je njena obaveza i čast bila “da otvori put za sve građane”.

Objasnila je da je dogovor sa predsednikom Vučićem bio da njih dvoje prime dve različite vakcine, jer u ovom trenutku imamo vakcinu konzorcijuma “Fajzera” i “Bionteka”, a u najskorije vreme se očekuju i vakcine od kineskog “Sinofarma”, kao i određene količine ruske vakcine “sputnjik v”.

Kaže da je sigurna da ćemo krajem prvog kvartala ili početkom drugog imati i vakcinu kompanije “Astra-Zeneka”, a nakon toga i “Moderninu”. Dodaje da će građani imati na raspolaganju sve vakcine koje su odobrene u matičnim zemljama i međunarodnim regulatornim telima, ali da će sve vakcine morati da odobre naše agencije i instituti.

Podsećamo, premijerka Brnabić, ministarka Darija Kisić i doktor Predrag Kon primili su danas prvi vakcine protiv koronavirus američko-nemačkog proizvođača “Fajzera”. U Srbiju je prethodno stiglo oko 4.800 doza ovog cepiva, a prvi na listi onih koji će se vakcinisati su korisnici staračkih domova u Beogradu i Novom Sadu.

Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -