16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Šta sve od utorka zapravo radi do 21 sat

Vlada Srbije objavila je u Službenom glasniku novu, izmenjenu Uredbu o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti KOVID-19 koja će početi da važi od utorka, 24. novembra.

Prema toj uredbi, restoranima, kafićima, barovima, klubovima, kao i trgovinskim centrima, pozorištima, bioskopima i drugim ustanovama kulture i priređivačima posebnih i klasičnih igara na sreću radno vreme je skraćeno do – 18 sati.

Međutim, radno vreme prodavnica i drugih trgovinskih objekata ostalo je isto i radiće kao i do sada – do 21 sat.

Apoteke, benzinske pumpe i ugostiteljski i drugi objekati koji vrše dostavu hrane, mogu da rade bez ograničenja, kao i do sada.

Nova uredba važiće do 3. decembra.

Vlada Srbije propisala je u subotu više novih mera, koje će biti na snazi počev od utorka ujutru, pa narednih deset dana.

Pored skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata, neke od mera su i obavezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom  prostoru, kao i na otvorenom i to u onim situacijama gde se ne mogu izbeći međuljudski kontakti.

Propisana je i mera zabrane svih javnih okupljanja više od pet osoba u zatvorenom i na otvorenom prostoru, osim u radnim organizacijama, školama, prodavnicama, tržnim centrima i sličnim objektima, za koje važi propisano ograničenje broja prisutnih osoba u svakom trenutku u odnosu na kvadraturu objekta, odnosno minimum 4 kvadratna metra po osobi.

Vlada je propisala i omogućavanje rada od kuće svim zaposlenima kod kojih to radni proces dopušta, strogu kontrolu obaveze nošenja zaštitne maske u vozilima javnog prevoza, uz ograničenje maksimalnog broja putnika u vozilu na polovinu deklarisanog kapaciteta vozila, kao i strogu kontrolu sprovođenja kućne izolacije, kućnog karantina, kao i svih ostalih protivepidemijskih mera koje su na snazi.

Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

Brnabić: Stefanović novi heroj opozicije, a nazivali ga „Slinom“

0
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je novi heroj opozicije potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojšta Stefanović, kojeg su do skora...
- Reklamni prostor -