12.4 C
Belgrade
13. 04. 2021.

PROTEST U BANATSKOM NOVOM SELU: Ne kradite nam asfalt koji smo dugo čekali

Ovih dana u Banatskom Novom Selu, mestu pored Pančeva, počeli su radovi na asfaltiranju nekoliko ulica ali i protesti.

Radost za toliko čekani asfalt nije dugo trajala, jer se ispostavilo da je u februaru ove godine neko izmenio projekte, mimo znanja meštana, i da su ulice odnosno putevi suženi sa ranije projektovanih 5 metara na 4.2 metra.

Meštani su se pobunili, jer su kako kažu godinama izdvajali novac u gradski budžet za puteve od 5 metara, koji su sada toliko suženi da ni dva automobila ne mogu da se mimoiđu. Nakon dva dana protesta i neuspelih pregovora sa svojim predstavnicima, koji su “izabrani” na prethodnim izborima, meštani ovog banatskog sela uputili su im otvoreno pismo koje prenosimo u celosti.

Poštovani predstavnici Banatskog Novog Sela,

Na poslednjim izborima smo vas izabrali i dali vam podršku da naredne četiri godine budete na čelu sela i radite za opšte dobro naše zajednice. U vama smo prepoznali ljude koji žele da unapređuju naše selo i naprave ga još boljim mestom za život i nas i naših potomaka.

Svedoci smo poslednjih dešavanja i revolta građana do kojeg je došlo nakon saznanja da će ulice biti asfaltirane na dosta užu širinu od prvobitno predviđenih 5 metara. Tokom trodnevnih protesta se stekao utisak da smo se našli na suprotnim stranama.

Poštovani odbornici, mi smo pre svega prijatelji, komšije i rođaci; ne dajte da nas svađaju i dele. Kako god sve ovo izgledalo ljudima sa strane, jasno je da gubi selo. Gubimo svi.

Shodno vašim sugestijama, uputili smo molbu gradonačelniku Panceva da primi delegaciju iz sela sa ciljem da se prevazidje ova ni malo prijatna situacija.

Pokušaćemo još jednom da nađemo rešenje da se ulice asfaltiraju po prvobitno predviđenom projektu. Međutim, bez vas je naša borba znatno teža a konačan ishod krajnje neizvestan. Znajte da smo svesni pritisaka koji trpite kao i da ste primorani na uzdržanost. Znajte i da vidimo da ste srcem uz nas i da u sebi podržavate naše zahteve. Ulice ćemo koristiti svi. Ulice će koristiti naša deca. Svima nam je u interesu da posao bude urađen onako kako smo ga mi planirali, nikako sa izmenama koje su na štetu svih nas.

Poštovani odbornici, pre svega prijatelji, komšije i rođaci, sve će ovo jednog dana proći. Iza nas će ostati naša dela. Hajde da zauvek izbrišemo „mi i vi“. Hajde samo da postoji „svi mi zajedno“.

Pridružite nam se i hajde da zajedno uradimo ovaj posao kako valja. U suprotnom, svi ćemo pasti na ispitu, pokolenja nam neće oprostiti neslogu.

Jurarnje.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -