13.5 C
Belgrade
21. 01. 2021.

POKS: Tomislava Nikolića izbaciti iz vile na Dedinju

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) zahteva od Vlade Srbije da ukine “protivzakonitu i nemoralnu” odluku da Tomislav Nikolić koristi luksuznu vilu od 800 kvadrata u Užičkoj 23, na Dedinju, a na teret državnog budžeta i građana Srbije.

POKS zahteva od države da prestane da plaća 4.000 evra svaki mesec za održavanje vile i još milion dinara za održavanje čiste vode u bazenu, kao i da hitno iseli bivšeg predsednika Tomislava Nikolića iz tog objekta, koji je uzurpirao.

“Privilegije bivših predsednika su prema važećem zakonu ogromne i neopravdane. Zbog toga je ovaj slučaj prekoračenja takvih privilegija koji zakon predvidja, vrhunac bezobrazluka i prostakluka, naročito u ovo teško vreme u kojem gradjani žive i u kojem se nalazi država”, saopštio je POKS.

Pokret ocenjuje da “bivšeg predsednika Nikolića treba da bude sramota, tim pre što dobro zna da ova vila ima pravog vlasnika, a to su potomci dr Moačanina, koji je bio lični kraljev lekar.

“Tomislav Nikolić bi trebao da zna da je oteto prokleto i da ima imalo morala ne bi je nikada ni koristio, a naročito ne sada kada nema više ni zakonsko pravo”, naveo je potpredsednik POKS-a Vojislav Mihailović.

Nova.rs

Reklama

Trending

TATJANA JOVIĆ: Svakodnevica odrasle osobe sa intelektualnim teškoćama

1
Slobodno vreme predstavlja jedan složen koncept o kome se sve više govori danas. Kvalitet provođenja slobodnog vremena, još od najranije uzrasta, je važan činilac...
- Reklamni prostor -