-9.8 C
Belgrade
18. 01. 2021.

Objavljena “crna lista” onlajn trgovaca u Srbiji

Udruženje za zaštitu potrošača Vojvodine i Nacionalna organizacija potrošača Srbije objavili su “crnu listu” onlajn trgovaca, za koje je proverom utvrđeno da ne posluju u skladu sa propisima.
Broj potrošača koji se javljaju potrošačkim organizacijama zbog kupovine putem društvenih mreža od neregistrovanih prodavaca svakodnevno raste, a nažalost, u ovakvoj situaciji, odredbe Zakona o zaštiti potrošača nisu primenjive.
Potrošačke organizacije nisu u mogućnosti da postupaju, niti da pruže adekvatne pravne savete, izuzev da potrošače upute na samostalni sudski postupak, navodi se u saopštenju.
Ove dve organizacije proverile su određeni broja trgovaca na društvenoj mreži Fejsbuk i utvrdile spisak onih za koje se sumnja da ne posluju u skladu sa propisima.
“Važno je napomenuti da lista nije konačna, ne predstavlja reprezentativni uzorak po pitanju broja trgovaca “na crno”, niti predstavlja listu trgovaca na koje potrošači najčešće izjavljuju prigovore”, navodi se u saopštenju.
Izvor:N1

Reklama

Trending

TATJANA JOVIĆ: Svakodnevica odrasle osobe sa intelektualnim teškoćama

0
Slobodno vreme predstavlja jedan složen koncept o kome se sve više govori danas. Kvalitet provođenja slobodnog vremena, još od najranije uzrasta, je važan činilac...
- Reklamni prostor -