8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Hitno upozorenje RHMZ: Udari vetra i do 140 km/h

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) danas je izbacio upozorenje na vetar olujne i orkanske jačine. Kako je najavljeno, u nekim krajevima udari košave će biti i do 140 km/h.

Tokom prve dekade decembra u košavskom području duvaće jak i olujni jugoistočni vetar, a na jugu Banata i sa orkanskim udarima, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Najjači udari vetra očekuju se sutra i u ponedeljak pre podne na jugu Banata od 100 do 140 km/h (28 do 40 m/s), a u Beogradu od 70 do 80 km/h (20 do 23 m/s), pa tako građani Alibunara, Bele Crkve, Vršca, Kovačice, Kovina, Opova, Pančeva i Plandišta treba da budu na oprezu.

U ostalim danima udari košave na jugu Banata biće uglavnom do 28 m/s (do 100 km/h), a na području Beograda do 60 km/h (17 m/s).

Upozorenje se odnosi na period do 9. decembra.

U Srbiji će sutra biti umereno oblačno, toplo i vetrovito vreme, a magle ujutro će ponegde biti po kotlinama na jugozapadu. U Timočkoj krajini će biti oblačno, uz mogućnost slabe kiše. Uveče i tokom noći sa jugozapada dolazi jače naoblačenje sa kišom. Najniža temperatura biće od dva do devet stepeni, najviša od osam do 15.

U Beogradu će sutra biti umereno oblačno, toplo i vetrovito vreme. Duvaće umeren do jak južni i jugoistočni vetar, sa udarima olujne jačine. Tokom noći stiže naoblačenje. Najniža temperatura biće oko osam stepeni, najviša oko 14.

Cele sledeće nedelje biće hladnije vreme, uz prolazna naoblačenja s kišom, na visokim planinama sa snegom. U ponedeljak će u Timočkoj Krajini padati vlažan sneg, a tokom noći je moguća ledena kiša. U košavskom području će duvati umeren do jak jugoistočni vetar, a na jugu Banata biće i olujnih udara. Vetar će oslabiti od četvrtka.

Izvor: Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -