17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Građani Srbije od sutra u Sloveniju bez testa i karantina

Vlada Slovenije saopštila je da je Nacionalni institut za javno zdravlje procenio da i Srbiju treba staviti na “zelenu listu”, što znači da naši građani mogu da uđu u Sloveniju bez obaveze karantina i bez testa.

“Vlada je primila k znanju procenu epidemiološke situacije u Evropskoj uniji i Šengenskom prostoru, Balkanu i odabranim trećim zemljama, Procenu epidemiološke situacije u zemljama i  preporuku Evropske komisije, kao i kriterijume za broj zaraženih na 100.000 stanovnika, koje je po zemljama pripremio Nacionalni institut za javno zdravlje”, saopštila je Vlada Slovenije i objavila spisak zemalja koje će od sutra biti na “zelenoj listi”.

Zelena lista, inače, predstavlja spisak zemalja u kojima je 14-dnevna incidencija zaraze koronavirusom najviše 25 osoba na 100.000 stanovnika.

Na slovenačkoj zelenoj listi od sutra, odnosno 28. septembra 2020. su: Кipar, Finska, Letonija, Lihtenštajn, Litvanija i Poljska od članica EU, kao i treće zemlje: Srbija, Australija, Južna Кoreja, Novi Zeland i Urugvaj.

Izvor: Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -