16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Dr Panić: Kon je interesni lažov

Reagujući na izjavu epidemiologa Predraga Kona da zdravstveni sistem nije pred pucanjem, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta Srbije Rade Panić je izjavio da član vladinog Kriznog štaba ne govori istinu, te da je u kraljevačkoj kovid jedinici bilo jedno slobodno mesto prethodne noći.

“Nisam spavao 28 sati, zato će odgovor dr Konu malo kasniti. Za početak dr Kon je izneo neistinu. Noćas je u kraljevačkoj kovid jedinici bilo jedno slobodno mesto(tokom dana je preminulo 5 pacijenata).Po ko zna koji put je obmanuo javnost. Neobavešten ili interesni lažov, birajte”, napisao je na Tviteru doktor Panić.

Podsetimo, doktor Panić je prethodnog dana zaplakao gostujući na televiziji N1, kad je ujedno i izjavio da je zdravstveni sistem u Srbiji i “zvanično pukao”, te da se sa merama protiv koronavirusa mnogo kasnilo.

“Zdravstveni sistem Srbije je zvanično pukao. Čujete da sam veoma uzbuđen. Juče sam bio u situaciji kakva se dešavala u Italiji. U svom profesionalnom veku nisam očekivao da ću doći u takvu situaciju, nisam imao mesta za ljude koje mi u medicini smatramo mladima, niti sam imao gde da ih transportujem”, vidno potresen kaže Panić koji trenutno radi u “crvenoj zoni” i dodaje da je situacija gora nego u julu, da “kliničke slike pacijenata postaju teže… više je mladih ljudi i ogroman je broj obolelih i nismo baš uspešni u lečenju u intenzivnoj nezi, velika je smrtnost kad pacijent dođe u najteže stanje”, naveo je Panić.

Na njegovu izjavu se zatim osvrnuo epidemilog Predrag Kon, koji je istakao da zdravstveni sistem u Srbiji “nije pukao”.

“Odgovorno tvrdim, na osnovu podataka koje imam, da nema ni govora o pucanju zdravstvenog sistema”, rekao je Kon na jučerašnjoj sednici Kriznog štaba.

Izvor.Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -