17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

DOMAĆIN VELIKOG SRCA: Humani penzioner prodao kuću, pa novac dao za lečenje Minje Matić

Da je humanost ono na šta možemo uvek da se oslonimo u najtežim vremenima, pokazao je Radoslav Marjanović, penzioner iz Umčara kod Beograda. Kuću koju je dobio u nasledstvo, prodao je za 10.000 evra, a sav prihod, dao je za lečenje jednogodišnje Minje Matić koja boluje od retke i teške spinalne mišićne atrofije tip 1.

Ceo život je pošteno i teško radio. Radoslav poslove nije birao, pa je po potrebi bio i kovač i mesar. I penzionerske dane provodi radno. U okviru domaćinstva, brine o životinjama, ali i o 10 hektara zemlje. Kako kaže, svoju decu i unuke je obezbedio, pa je novac od prodaje kuće želeo da pokloni onima kojima je najpotrebniji, piše RTS.- Hvala Bogu, dao mi je zdravu decu i zdrave unučiće. Tako da ovaj kapital što mi je pripao od nasleđa, ne treba mi. Zato sam dao za zdravlje male Minje, da se što brže oporavi i da bude u najboljem redu – kaže penzioner Radoslav Marjanović.

Meštani sela imaju samo reči hvale za Radoslava i njegovu porodicu.

– To je jako pošten čovek, dobar, društven, hoće da učini, da pomogne, i on je isto bolovao od korone, video je čovek kakva je situacija, kad kome treba pomoći i učinio je nešto što retko ko tako nešto može da uradi – navela je Biljana Lukić.

Domaćin velikog srca nam je poverio da nije želeo medijsku pažnju. Ipak, srećan je što će na ovaj način, moći da pruži primer i drugima, kako bi se novac za lečenje male Minje što pre sakupio.

– Isto to, ko ima nešto što mu ne treba, a deci bi pomoglo, neka budu humani, neka prilože deci za zdravlje – ističe humani penzioner Marjanović.

Nadu za izlečenje daje nova i skupa genska terapija za koju je potrebno 2,4 miliona dolara. Da Minja dobije bitku za život, potrebno je da se sakupi još 400.000 dolara.

Pomozimo Minji

Slanjem SMS poruke: Upišimo 845 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human845 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000732401-90

Uplatom na devizni račun: 160600000073283743
IBAN: RS35160600000073283743
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

RTS

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -