8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Brnabić: Pacijenti iz Beograda će biti preusmeravani u bolnicu u Batajnici

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da će pacijenti iz Beograda zaraženi korona virusom biti preusmeravani u bolnicu u Batajnici, koja je danas otvorena, umesto u unutrašnjost Srbije kao što je bilo do sada.

Pre otvaranja ove bolnice, Brnabić je za Radio-televiziju Srbije (RTS) kazala da otvaranje bolnice koja će danas početi da prima pacijente dolazi u pravo vreme i da će rasteretiti zdravstveni sistem Srbije.

„Naš zdravstveni sistem će iz korona krize izaći jači. Izaći ćemo sa dve potpuno nove bolnice, u Beogradu i Kruševcu, sa velikim brojem novozaposlenih lekara i imaćemo potpuno novu opremu koju nikada nismo imali“, istakla je ona.

Ranije je najavljeno da će kapacitet kovid bolnice u Batajnici biti 800 pacijenata, a kapacitet kruševačke bolnice 500.

Brnabić je rekla da će u bolnici u Batajnici raditi više od 1.600 zdravstvenih radnika.

Najavila je da bi nova kruševačka bolnica trebalo da bude završena 15. decembra.

Govoreći o vakcini protiv korona virusa, Brnabić je kazala da je u Srbiju na testiranje stiglo 20 ruskih vakcina „Sputnjik V“ i dodala da se nada da će ugovor sa Fajzerom o kupovini vakcine biti potpisan u ponedeljak.

„Nadam se da će biti onako kako smo obećali, da će Srbija biti među prvim zemljama sa vakcinom i da će biti do kraja godine“, naglasila je ona.

Lončar: Nova bolnica od neprovcenjivog značaja

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je ponosan što je Srbija dobila novu kovi bolnicu, u trenutku kada bogatije i veće zemlje pacijete šalju u druge države na lečenje.

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -