4 C
Belgrade
28. 02. 2021.

DJB poziva građane na nenasilan protest u 18 časova ispred Narodne Skupštine

Juče je na interenet stranici Narodne Skupštine objavljeno da će danas u 12 časova, u sred tekuće sednice o rebalansu budžeta, početi hitna nova sednica na čijem dnevnom redu je predlog izmena i dopuna zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ovaj zakon kao da je direktno proizišao iz knjige Džordža Orvela ”1984” i očigledno ima za cilj da građanima Srbije uzme praktično sva ustavom garantovana prava i slobode pod plaštom brige za zdravlje. Nijedan “medij” na obaveštava građane o tome šta se dešava u skupštini.

Predložene zakonske izmene protivustavno daju pravo državi da stavlja građane Republike Srbije u kućni pritvor, da nas liši ustavnih prava i da uvede prisilnu “obaveznu imunizaciju” uz pomoć vojske i policije, sve pod plaštom “našeg prava na zdravstvenu zaštitu iz člana 107. Ustava”.

DJB je jutros upozorio vlast da se ne igra sa ustavom garantovanim pravima i slobodama građana. Nijedan “medij” nije preneo taj naš zahtev. Vlast se oglušila o zahtev i sporna sednica je upravo počela u 12:20. U 12:24 su falsifikovani poslanici, njih 202, na zvonce izglasalo dnevni red i sednica je počela.

DJB poziva sve građane iz cele Srbije na nenasilan protest protiv protivustavnog zakona o prisilnoj imunizaciji i kućnom pritvoru u 18 časova ispred Narodne Skupštine.

Najveća greška prethodnog protesta kada je vlast pokušala da ponovo zatvori zdrave ljude u kućni pritvor je bilo nepotrebno nasilje i nepotreban pokušaj nasilnog upada u Narodnu Skupštinu koji su i organizovali i sproveli pripadnici vlasti. Ne smemo ponoviti tu grešku.

Podsećamo sve građane da je vladajuća stranka falsifikovala parlamentarne izbore. DJB je uhvatio vladajuću stranku u falsifikatu i pravno oborio izbore. Vlast je nakon toga uz pomoć partijskih sudova pribegla pravnom nasilju i verifikovala falsifikovane zapisnike i na osnovu njih formirala falsifikovanu skupštinu, koja je izabarala falsifikovanu vladu koje nema ni legalitet, ni legitimitet.
Falsifikovanje zapisnika sa biračkih mesta je krivično delo. Jedan od osnovnih pravnih postulata je: pravo ne može nastati na nepravu. Ovo posledično znači da su i skuppština i poslanici i vlada falsifikovani, te da su sve odluke falsifikovane skupštine i vlade ništavne.

Izvor:DJB

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -