4.6 C
Belgrade
22. 10. 2020.

DRAGAN BUJOŠEVIĆ I OLIVERA JOVIĆEVIĆ U TRCI ZA DIREKTORA: UO RTS otvorio pristigle prijave na konkurs

DRAGAN Bujošević, Vladimir Palikuća, Olivera Jovićević, Stanislav Veljković i Miloš Rajković – imena su ljudi, sa kojima će članovi Upravnog odbora RTS obaviti razgovore pre nego što odluče ko će od njih eventualno biti novi generalni direktor RTS.

UO RTS otvorio je danas 12 pristiglih prijava i konstatovao da su uslove ispunili aktuelni v.d. generalnog direktora Dragan Bujošević, autorka emisije “Upitnik” Olivera Jovićević, pisac i bivši član REM-a Miloš Rajković, poznati voditelj “Beogradske hronike” i “Jutarnjeg programa” Vladimir Palikuća i generalni sekretar Javnog servisa Stanislav Veljković.

Uslove nisu ispunili novinar u penziji Svetislav Nedeljković, koji nije prošao u drugi krug ni na prošlom konkursu, zatim član Programskog saveta RT Vojvodine Budimir Marković, Milena Vučetić, dugogodišnji tehnički direktor RTS, Slobodan Orlić, bivši poslanik i direktor “Rajt agencije”, reditelj Đura Mrđa, koji nije dostavio uverenje o prebivalištu, i pesnik i spoljni saradnik RTS Vladimir Rakić.

Odbačena je i prijava Aleksandra Vučića koju je, kako je ranije u medijima najavio, Kreativni tim Pokreta za preokret dostavio Upravnom odboru.

UO zvanično ima 45 dana da izabere novog generalnog direktora, a zakazivanje razgovora s kandidatima očekuje se već od sledeće nedelje.

Izvor: Novosti

Trending

ČEDOMIR ANTIĆ ZA JUTARNJE VESTI: Đukanovićeva vladavina je nažalost bila uzor...

0
Istoričar i predsednik Naprednog kluba Čedomir Antić u intervuju za Jutarnje vesti o ključnim problemima u Srbiji i Crnoj Gori, rešenju kosovskog pitanja, ekstremnim...
- Reklamni prostor -