4 C
Belgrade
28. 02. 2021.

Brnabić: Danas preko 5.000 zaraženih

Premijerka Srbija Ana Brnabić izjavila je da očekuje da će danas biti više od 5.000 novozaraženih koronavirusom.

Ona je u Nacionalnoj akademiji za javnu upravu rekla da su podaci jutros u 8 sati bili lošiji u odnosu na jučerašnji dan u isto vreme.

Brnabić je dodala da u ovom trenutku nema razloga da se nastava u školama odvija onlajn, navodeći da će sa Kriznim štabom razgovarati o daljim koracima, s obzirom na to da građane najviše brine hoće li raditi vrtići i škole.

Ona je objasnila da mere koje su stupile na snagu jesu oročene na 1. decembar, ali to ne znači, kaže, da će se čekati do tada ako nema rezultata za nekoliko dana.

“Nećemo čekati 1. decembar za dodatne mere ako vidimo da ove mere ne daju rezultat. Sačekaćemo tri, četiri, pet dana da vidimo pokazatelje. Znam da je inspekcija sinoć radila, da smo imali dobre rezultate, da je zatvaranje bilo u 21 čas. Nastavićemo da pratimo”, rekla je Brnabić.

Kaže da su škole i vrtići za sada najbezbednija mesta, ali da će zamoliti članove Kriznog štaba da daju preporuke u bilo kom trenutku kada misle da su one potrebne, bilo da se radi o produžetku raspusta ili prelaska na onlajn nastavu, za koju, kaže, u ovom trenutku ne vidi razlog.

Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -