4 C
Belgrade
28. 02. 2021.

Aleksić: Prijava protiv policije zbog maltretiranja pred detetom

Potpredsednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je danas u Trsteniku pred svojim petogodišnjim sinom bio podvrgnut „policijskom maltretiranju u režiji vlasti“, i najavio da će podneti krivičnu prijavu protiv policije zbog „iživljavanja čiji je cilj da ga zastraši“ jer javno kritikuje vlast.

Aleksić je rekao da je, nakon zaustavljenja automobila u kojem je bio sa svojim sinom, „iživljavanje policije trajalo sat vremena“ i da mu su mu napisane tri prekršajne prijave, a da je policajac Nebojša Simić odbio da mu preda dva zapisnika.

„Simić je neprekidno bio na telefonskoj vezi sa nekim ko mu je očigledno davao naređenja da me bez povoda zadržava preko svake mere, ne obazirući se na to što je moj sin bio vidno uznemiren jer je dete od pet godina pomislilo da mu hapse oca“, istakao je Aleksić.

Алексић је додао да је одмах по заустављању Симићу рекао да ће платити казну због невезивања сигурносног појаса.

„Њему то није било довољно, него сам подвргнут алко-тесту који је, наравно, показао да нисам имао алкохола у крви. Полицајац, очигледно разочаран негативним резултатом алко-теста, рекао ми је да су потребне некакве додатне провере, иако ме добро познаје јер сам био председник општине Трстеник. Док је чекао резултате наводе додатне провере, поново је телефонирао како би добио инструкције“, рекао је Алексић.

Алексић је навео да је после 45 минута задржавања изашао из свог аутомобила, што је „полицајац искористио да му напише пријаву“ због недозвољеног напуштања возила.

„Изашао сам да га замолим да се поступак убрза јер ми је дете било узнемирено, али се полицајац није обазирао на моју молбу, иако није било никаквог разлога за даље задржавање. Морао сам да чекам укупно сат времена док се све није завршило“, рекао је Алексић.

Алексић је додао да су само пола сата касније у таблоидима под контролом власти осванули наслови о том догађају.

„То потврђује да је реч о синхронизованој акцији режима. Како таблоиди знају да ме је у Трстенику контролисала полиција, осим ако им по налогу власти то неко из полиције није јавио“, упитао је Алексић.

„Преварили су се ако су помислили да ће ме уплашити, напротив, само су ме додатно мотивисали да се борим против напредњачког зла које је окупирало Србију и у тој борби нећу стати док не ослободимо Србију“, закључио је Алексић.

Izvor:Narodna stranka

Reklama

Trending

Završeno zasedanje Kriznog štaba, dr Kon: “U petak ćemo doneti odluku...

0
Krizni štab za borbu protiv korona virusa na današnjem zasedanju nije predložio nikakve nove mera, već je odlučeno da se ovo vladino telo ponovo...
- Reklamni prostor -