7.6 C
Belgrade
13. 04. 2021.

Jeremić: Vučić je kukavica koja ne sme da se suoči sa mnom, nego šalje Simu Spasića

Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić kukavica koja nije smela da se suoči sa njim na sudu, nego je poslao izvesnog Simu Spasića da urla najprimitivnije uvrede na račun Jeremića.

„Simo Spasić je pravo lice Aleksandra Vučića i slika njegove vlasti. Danas su ključni glasnogovornici režima Simo Spasić i Aca Lukas, a oni koji drže svu vlast u svojim rukama ponašaju se kao da su nedodirljivi. To neću dozvoliti, nastaviću da se borim kako bih ohrabrio ljude da ne gube nadu“, rekao je Jeremić novinarima ispred Palate pravde.

Pred Višim sudom u Beogradu danas je za 19. januar 2021. godine odloženo suđenje po tužbi koju je Jeremić podneo protiv Vučića jer ga je predsednik Srbije nazvao „šefom međunarodne bande lopova“.

Po izlasku Jeremića i njegovih advokata iz Palate pravde, pojavio se Simo Spasić sa megafonom i počeo da urla uvrede na račun Jeremića i izvikuje nepovezane rečenice.

„Spasić nije rekao ništa što mu nije rečeno da kaže“, rekao je Jeremić.

Policija je odbila da zaustavi Spasića u narušavanju javnog reda i mira, i omogući da Jeremić da izjavu novinarima, uz obrazloženje da „nema naređenje da reaguje“.

„Spasić je očigledno jači od policije u Srbiji i trebalo bi da se zamislimo zbog toga. Očigledno je da je policajcima bilo više nego neprijatno zbog ove situacije, jer je reč o očiglednom narušavanju javnog reda i mira. To policajci znaju, ali su dobili naređenje da ne reaguju na očigledno kršenje zakona, jer je Spasića ispred Palate pravde poslao lično Vučić“, rekao je Jeremić.

Jeremić je istakao da je ubeđen da će dobiti spor protiv Vučića.

„Dobiću ga jer nisam šef međunarodne bande lopova i to svi u Srbiji i u svetu znaju. Neću odustati od zahteva da pravda bude zadovoljena. Nisam tužio Vučića zbog lične satisfakcije, nego zato da bismo uveli red i pristojnost u javni život Srbije“, rekao je Jeremić.

Jeremićev advokat Vladimir Gajić rekao je da je predložio da Vučić bude saslušan kao tuženi.

„On može da odbije da bude saslušan, ali bi zbog toga trpeo posledice, jer bi uvećao šanse da izgubi spor“, naveo je Gajić.

Reklama

Trending

“Čkalja, partner u seriji biće ti Paja Vuisić”; “Ne dolazi u...

0
Pre nego što je počela sa snimanjem legendarna serija “Više od igre”, po tekstu Slobodana Stojanovića, njen reditelj Zdravko Šotra već je napravio svoj...
- Reklamni prostor -