2.1 C
Belgrade
03. 12. 2020.

TUMBAKOVIĆ: Ovo je najvažnija utakmica u mojoj karijeri

Selektor fudbalera Srbije Ljubiša Tumbaković izjavio je da je utakmica protiv Škotske u finalu baraža za Evropsko prvenstvo ‘najveća koju je vodio u karijeri’.

Srbija u četvrtak dočekuje Škotsku. Pobeda na domaćem terenu donela bi Orlovima plasman na Evropsko prvenstvo – prvi put posle 20 godina.

Upitan da li reprezentativci osećaju podršku navijača, selektor je rekao:

“Na prvom predstavljanju sam rekao da želim da narod približim reprezentaciji i reprezentaciju bliže narodu. Mnogo bi nam to značilo, njihova podrška”.

Tumbaković je otkrio i da su Kolarov, Kostić, Rajković i Ristić spremni za meč. Na pitanje da li ima dilemu oko startne postave, rekao je:

Nema dilema”.

Zadovoljan je prvi trener srpskog tima i što je Nikola Milenković u Beogradu.

“Nikola je standardan igrač reprezentacije otkada sam došao. Uvek je bio tu. Velika je podrška i vrlo mi je drago, pao mi je kamen sa srca kada sam ga video u timu”.

Istakao je Tumbaković da ima više igrača koji bi mogli da reše meč.

“Ne znam da li imamo tajnog aduta, ali u našem timu imaju igrači koji u datim trenutku mogu da rezultiraju. Mitrović nije naš jedini igrač koji postiže golove. Imamo grupu igrača koji u svakom momentu koji može da da gol. Nisu to tajnu aduti, već koje protivnički selektor prepoznaje.”

Na pitanje da li je duel sa Škotskom najveća utakmica u njegovoj trenerskoj karijeri, selektor je odgovorio:

“U mojim godinama verovatno jeste. Ali kod nas je svaka naredna, a ova ima dimenziju i ispada da je najvažnija. Imao sam puno utakmica, ali ovog momenta se nameće da je ovo moja najvažnija utakmica u karijeri”.

Tumbaković nije želeo da otkrije šta će reći igračima pred izlazak na teren.

Meč između Srbije i Škotske na programu je u četvrtak od 20.45 uz prenos na televiziji Nova S.

Izvor:N1

Trending

Igor Vuković: Nestvaran potez gradske vlasti u Pančevu

0
„U jeku velike zdravstvene i ekonomske krize u kojoj se nalazi čitava Srbija, nestvarna vest dolazi iz Pančeva. Gradska uprava grada Pančeva donela je...

Reklama

- Reklamni prostor -