15.1 C
Belgrade
03. 03. 2021.

“Nije mi se igralo”! Nole iznenada posle poraza otvorio srce i progovorio o Amfilohiju

Novak Đoković je doživeo jedan od najbolnijih poraza u karijeri, izgubivši od 42. igrača sveta Lorenca Sonega sa 6-2, 6-1. Đoković je posle meča rekao da je „danas tužan dan za pravoslavlje“ zbog smrti mitropolita Amfilohija i da mu se „nije igralo“:

Đoković se i pre meča oprostio od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, koji je preminuo jutros, a o tome je govorio i na konferenciji posle poraza od italijanskog tenisera.

„Jako tužan da za pravoslavlje, Amfilohije je bio veliki borac za pravoslavlje i neko ko je bio zvezda vodilja sa Srpsku pravoslavnu crkvu i srpski narod u Crnoj Gori. Imao sam tu čast da ga upoznam i neko vreme provedem pored njega i osetim tu neverovatnu energiju koju je on posedovao. Iako on fizički više nije među nama, on će duhovno biti među nama dugi niz godina, a mi mu toliko dugujemo da se sećamo njega i da ga sa osmehom pominjemo i budemo mu zahvalni za sve ono što je uradio, pogotovo u poslednje vreme. On je bio odvažan kada su se dešavale te stvari u vezi sa SPC i pokazao je narodu kako se čuva kulturno nasleđe i naša duhovna baština“, rekao je Novak na konferenciji za medije, prenosi „Blic“.

Zanimalo je novinare i to koliko je ta tužna vest uticala na njegovu današnju igru.

„I nije mi se igralo, ali nije toliko da zbog toga ne mogu da igram. Generalno mi se nije igralo, samo sam došao da odradim ono zbog čega sam ovde došao. Vraćam se sada u Srbiju da budem sa porodicom i da se što bolje spremim za London“, zaključio je Đoković.

Izvor:Sputnik

Reklama

Trending

VUČIĆ: Srbi zarađuju prosečnu platu od 700 evra!

0
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da je za neke problem kada Srbija raste. Vučić po dobro poznatom običaju nije naveo ko su ti...
- Reklamni prostor -