5.3 C
Belgrade
25. 02. 2021.

Stevanović potpisao za Mančester Siti, Partizanu 6,5 miliona evra (video)

Posao gotov. Filip Stevanović je novi fudbaler Mančester Sitija. Najavio je MOZZART Sport prošle sedmice da krilni fudbaler postaje Građanin, a u međuvremenu dobio potvrdu da je transfer zaključen.

Minulog petka Stevanović je uspešno prošao lekarske preglede u jednoj beogradskoj klinici, obimna dokumentcija o zdravstvenom stanju poslata na Ostrvo i čim su se Englezi uverili da smetnji nema aktiviran je prethodni dogovor sa klubom iz Humske 1. Talentovani Užičanin je u glavnom gradu Srbije potpisao ugovor do juna 2025, s tim što neće odmah u tabor vicešampiona Premijer lige. Prema načelnom sporazumu crno-belih i Sitija, mladi reprezentativac ostaće na pozajmici do kraja ove sezone u Humskoj 1, potom staviti na raspolaganje novim poslodavcima, a oni proceniti može li da konkuriše za sastav Pepa Gvardiole ili će ga slati na novo kaljenje, što je realniji scenario.

Prema saznanjima Mozzart sporta, Mančester Siti će Partizanu na ime obeštećenja platiti 6.500.000 evra. Što je znatno manje od projektovanih 15.000.000 koliko ga je vrednovao Savo Miloševićdok je obavljao funkciju šefa stručnog štaba, ali je dilema da li je tim izjavama pokušavao da digne cenu na tržištu ili rukovodioci kluba nisu bili vični da u pregovorima isposluju bolje finansijske uslove. Tržište je neumoljivo i na kraju će klub sa Topčiderskog brda dobiti skoro upola manje novca nego što je mogao prošle zime, kad je na stolu imao ponudu Nice u vrednosti od 12.000.000 evra.

Tad su čelnici bili euforični na talasu prodajeStrahinje Pavlovića u Monako (10.000.000 evra), govorili po kancelarijama da će transfer Filipa Stevanovića i(li) Umara Sadika predstavljati novi klupski rekord, srušiti vrednosti odlaska Mateje Kežmana u PSV početkom 21. veka (28.000.000 maraka, što je oko 14.000.000 evra), a na kraju su Nigerijca poslali u Almeriju za 5.000.000 fiksno i još 4.000.000 kroz bonuse, a Stevanovića u Mančester Siti za 6.500.000 evra.

Nezvanično, pominje se da su i Građani pristali na bonuse u reonu od oko 2.000.000 evra, međutim, da bi klauzule uopšte došle na dnevni red moraćeFilip Stevanović najpre da zaigra za Siti. Što u ovom trenutku ne izgleda da će se desiti brzo, samim tim ni finansijska situacija u Partizanu popraviti prema željama čelnika. Pogotovo što je u direktnoj komunikaciji i samom igraču predočeno da će, posle Humske, morati na još jednu pozajmicu, u jaču ligu poput holandske (gde Građani šalju telente ulovljene na raznim stranama sveta) ili u klubu nalik Đironi (sa Špancima već godinama sarađuju).

Kako je posao sklopljen između letnjeg i zimskog prelaznog roka, Filip Stevanović će u papirima biti prikazan kao fudbaler Mančester Sitija tek u januaru 2021, sa projekcijom da na Etihadu ostane do 2025. A da prvih šest meseci tog četvroipogodišnjeg ugovora provede u Partizanu, na pozajmici.

Bez procenata od dalje prodaje.

Izvor: Mozzartsport.com

Reklama

Trending

POSLEDNJI INTERVJU ĐORĐA BALAŠEVIĆA: “Ne pada mi na pamet da pamtim...

0
Đorđe Balašević napustio nas je danas u 67. godini, a na izmaku 2020. godine inspirisan pitanjem novinara "po čemu će pamtiti tu godinu", napisao...
- Reklamni prostor -