6.6 C
Belgrade
22. 01. 2021.

ACO PETROVIĆ UZDRMAO REGION: ‘Zvezda je platila Ciboni da je zameni u Evroligi’ (VIDEO)

Hrvatski košarkaški trener Aco Petrović izjavio je da je Crvena zvezda dala finansijsku nadoknadu Ciboni kako bi ušla umesto nje u Evroligu 2014. godine.

Klub iz Zagreba je osvojio titulu ABA lige na Fajnal-foru u Beogradu i mesto u Evroligi, ali se kasnije povukao zbog finansijskih problema, pre nego što su ga crveno-beli zamenili.

Govoreći o aktuelnom trenutku u ABA ligi, Petrović je naglasio da dobar odnos Zvezda i Cibona imaju već šest godina, kada su Zagrepčani ‘ustupili’ mesto Zvezdi u Evroligi.

– Taj odnos počinje u godini kada je Cibona osvojila ABA ligu, pobedom na Zvezdom u polufinalu, a onda i nad Cedevitom u Beogradu. Cibona je dobila garancije da će biti obezbeđana finansijska sredstva za učešće u Evroligi, a na kraju od toga nije bilo ništa. U elitno društvo je otišla Zvezda. Ne želim da rizikujem bilo kakvu tužbu, pa ću iskoristiti ono što su me naučili moji advokati. Kada želiš da kažeš nešto sporno, uvek naglasi navodno pre toga. Navodno, Cibona je za odustajanje od Evrolige bila finansijski pokrivena – ispričao je bivši selektor Hrvatske u podkastu ‘SuperSportske’.

Aktuelni selektor Brazila kritikovao je sadašnje stanje u ABA ligi.

– Formirana je nova ABA liga, uz mnogo administrativnih propusta. Dobro je što kreće liga, zanimljiva je i donosi prohodnost u Evropu, ali je i presudna sezona po pitanju onih koji je vode. Moraju da se dogovore i pravno regulišu takmičnje. Ukoliko tako ne bude, možda će biti poslednja sezona ABA lige – poručio je Petrović.

Izvor: Hotsport.rs

Reklama

Trending

TATJANA JOVIĆ: Svakodnevica odrasle osobe sa intelektualnim teškoćama

1
Slobodno vreme predstavlja jedan složen koncept o kome se sve više govori danas. Kvalitet provođenja slobodnog vremena, još od najranije uzrasta, je važan činilac...
- Reklamni prostor -