16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Preminuo Paolo Rosi, legenda Mundijala ’82.

Legendarni italijanski fudbaler Paolo Rosi preminuo je u 65. godini, preneli su italijanski mediji. Godinama je radio kao sportski novinar na televiziji RAI, a ljubiteljima fudbala je najpoznatiji po Svetskom prvenstvu 1982. godine, na kojem je postigao čak šest golova i pomogao Italijanima da dođu do krova sveta.

Informaciju su na društvenim mrežama prenele kolege sa RAI zahvalivši mu se na vremenu provedenom zajedno i iskazavši veliku tugu zbog odlaska istinske fudbalske legende i kompetentnog medijskog radnika.

Tokom igračke karijere, koja je trajala od 1973. do 1987. godine, sjajni napadač nastupao je za Juventus, Komo, Vićencu, Peruđu, Milan i Veronu. 

Međutim, najpoznatiji je po nastupu na Svetskom prvenstvu u Španiji 1982. godine, na kojem je predvodio Italiju do titule šampiona sveta postigavši u tom procesu čak šest pogodaka. Dobio je „Zlatnu kopačku“ za najboljeg strelca i „Zlatnu loptu“ za najboljeg pojedinca Mindijala. Ostaće u pamćenju njegov het-trik, koji je obezbedio pobedu nad Brazilom od 3:2.

Za „Azure“ je ukupno odigrao 48 utakmica i postigao 20 golova. Brazilac Pele uvrstio ga je 2004. godine na svoju listu 125 najvećih živih fudbalera.

Izvor:N1

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -