8.3 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Poznati detalji smrti Maradone, srce mu bilo dvostruko veće

Rezultati autopsije posle smrti Dijega Maradone pokazali da u telu slavnog Argentinca nisu pronađeni tragovi ni alkohola, ni droge.
Gotovo mesec dana otkako je El Pibe otišao 25. novembra, stigli su obdukcijski nalazi i kompletne toksikološke analize.
Tako su sada i zvanično poznati svi detalji smrti jednog od najvećih fudbalera u istoriji, koji je preminuo u 61. godini, nekoliko dana posle operacije na mozgu.
Kako prenosi ESPN, Maradona nije konzumirao ni drogu ni alkohol pred smrt, jer tragovi nisu pronađeni u krvi. Ipak, utvrđeno je da je slavni Argentinac bio na antidepresivima i lekovima za odvikavanje.
Među lekovima su pronađeni i oni izazivaju aritmiju, pa doktori protiv kojih je pokrenut postupak zbog smrti mogu krivično da odgovaraju, pre svih Leopoldo Luke, koji ga je i operisao nekoliko dana pre smrti.
Ujedno, odukcijski nalazi i toksikološke analize pokazale su da je Maradonino srce bilo dvostruko veće i imalo je 507 grama, odnosno dvostruko veću težinu od prosečne.
Izvor:Nova.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -