16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

DOMENEK SELEKTOR SRBIJE? Zvali su me i spreman sam za nove izazove, voleo bih da me izaberu!

U bubnju je nekoliko imena, niko ne zna ko će biti izvučen, mada iz Francuske stižu nagoveštaji da bi Srbija mogla da dobije trećeg stranca u ulozi selektora.

Nije bilo sreće ni sa Havijerom Klementeom, ni sa Dikom Advokatom, možda bude sa Rajmonom Domenekom, mada je njegov angažman na dugačkom štapu. Iako sam 68-godišnji strateg uverava da je jedan od kandidata.

Istina je, kontaktirali su me i pitali da li sam zainteresovan da preuzmem fudbalsku reprezentaciju Srbije. Odgovorio sam potvrdno. Nivo vaše selekcije je visok, imate sjajne igrače širom Evrope. Ima mnogo potencijala da se uradi nešto zanimljivo“, pojasnio je Domenek u razgovoru sa Goranom Čvorovićem, dopisnikom Večernjih novosti iz Pariza.

Domenek je od 2004. do 2010. vodio Galske petlove, dvaput sa njima bio na Mundijalu, a baš je to ono što se traži od Srbije, posle kraha na putu ka Prvenstvu Evrope. Jasno je da nekadašnji trener Liona nije jedini, pitanje da li i ozbiljni kandidat, jer se od srpskih stručnjaka najbolje kotiraju Vladan Milojević i Veljko Paunović, ali su obojica pod čvrstim ugovorima u klubovima. Domenek je slobodan, s tim da ni on ne može da kaže kakve su mu šanse.

Sad to više nije u mojim rukama. Čeka se odluka. Rekao sam šta mislim, veoma bih voleo da me izaberu, ali nisam pod pritiskom. Ako ne, nastaviću da radim ono čime se trenutno bavim“.

Ne otkriva Rajmon Domenek ko mu je konkretno ponudio da sedne na klupu na kojoj se, zvanično, i dalje nalazi Ljubiša Tumbaković.

U našim trenerskim vodama to obično funkcioniše preko kontakata. Preneli su mi zainteresovanost, pa ćemo videti šta će od toga biti. Nije moj agent tražio angažman, već je išlo u obrnutom pravcu. Sve je to sticaj okolnosti. Drago mi je što se neko dosetio da bih mogao da budem kandidat za tu funkciju. Iskreno, uvek laska kada neko prepozna da biste mogli da vodite reprezentaciju jedne zemlje“.

Dodaje, za kraj, da ne bi imao problem da živi i radi u Beogradu.

Iz porodičnih razloga nisam hteo da sa decom napuštam Pariz, ali, sada, deca su porasla, sve je na svom mestu, slobodan sam i spreman sam za nove izazove“, raspoložen je Rajmon Domenek da vodi državni tim Srbije.

Mozzartsport.com

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -