16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

EVROPSKE PRESTONICE PONOVO PODSEĆAJU NA GRAD DUHOVA

Briž je predivni srednjevekovni grad, koji je skoro pa netaknut vremenom…

Ukoliko volite džez, ovde ćete definitivno uživati. Ukoliko uživate u čokoladicama i pivu, ovde ćete se osećati kao u raju. Ali ipak, uprkos svim svojim prednostima, Briž trenutno predstavlja ne tako lepu sliku evropskog turizma. Iako je jul mesec trebalo da donese poboljšanje u turističkom sektoru koji je pod uticajem korona virusa, brojke ponovo padaju. Covid-19 je praktično eliminisao turizam u čitavoj Evropi, a po svemu sudeći, od ovog virusa se nećemo skoro oprostiti.

Sva glavna mesta Briža, poput gotičke gradske većnice u glavnom trgu, gradski muzeji i crvke, usamljeni su u samom srcu jednog od najslikovitijih gradova evropskog kontinenta. Radnici se svakodnevno pripremaju da pozdrave turiste i ponude im maštovite suvenire, ali poseta uglavnom izostaje. Hotelske sobe su prazne, osim onih u kojima je praznina ispunjena prisustvom osoblja.

Restorani su okarakterisani praznim stolovima i stolicama, dok istorijski centar grada deluje sasvim napušteno u odnosu na inače. Otvoreni turistički autobusi više ne rade, dok su kočije i sedla na konjima konstantno prazni. Ipak, moramo priznati da se svim srcem nadamo da će se situacija sa pandemijom uskoro razrešiti, te da ćemo ponovo šetati stazama od kaldrme i voziti se kanalima koji povezuju fotogenične trgove i pijace ovog grada.

Uživanje u visokim tornjevima, istorijskim crkvama i starinskim kućama će nam uskoro ponovo biti na dohvat ruke, baš kao i njegov specijalni šarm, koji predstavlja olfaktorno iskustvo koje će srce svakog od nas ispuniti toplinom.

Izvor i foto: Luxlife.rs

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -