13.5 C
Belgrade
29. 10. 2020.

Šnicle od junećeg mesa (aberdinski angus) sa prelivom od viskija

Sastojci

  • 1 supena kašika maslinovog ulja, i dodatno za prženje
  • 400g šnicli aberdisnke junetine, sobne temperature
  • 25g slanog putera
  • 4 luka šalota, prepolovljena
  • mala vezica špargli, prepolovljenih
  • 100g šampinjona, isečenih na četvrtine
  • 2 češnja belog luka, izgnječena
  • 50ml viskija
  • 100ml punomasne pavlake
  • nekoliko grančica estragona, bez listova

Opis

Staviti rebrasti tiganj na srednju vatru dok se ne ugreje. Šnicle premazati uljem i začiniti solju i biberom. Staviti šniclu na tiganj i peći 2 minuta. Okrenuti šniclu i peći još 2 do 3 minuta, zatim je ponovo okrenuti i peći još 2 minuta.

U međuvremenu, u velikom tiganju otopiti puter na srednje visokoj vatri i preliti maslinovim uljem. Ispeći luk šalot, isečenom stranom prema dole, dok se ne zacrni.

Dodati špargle i nastaviti kuvanje na visokoj temperaturi nekoliko minuta, zatim dodati šampinjone. Sve promešati i nastaviti dinstanje dok povrće ne postane zlatne boje. Umešati beli luk i krčkati još 1 minut, a zatim sipati viski. Flambirati da alkohol ispari pa dodati pavlaku i estragon. Dobro začiniti i dinstati par minuta da se sos skuva i blago zgusne.

Izvaditi šniclu na dasku i ostaviti da odstoji 5 minuta, zatim iseći na kriške. Za serviranje, izvaditi povrće i sos na tanjir i odgore staviti isečenu šniclu.

Izvor: 24Kitchen

Trending

MILAN VERUOVIĆ ZA JUTARNJE VESTI: Partija nam je zarobila institucije, možda...

0
Šef obezbeđenja pokojnog premijera dr Zorana Đinđića i autor knjige TREĆI METAK, Milan Veruović u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnje vesti otkriva- šta za njega...
- Reklamni prostor -