8.7 C
Belgrade
11. 04. 2021.

Horoskop za penzionere: Vučić donosi poklone, povećava penzije i oprašta kazne

Astrološke prognoze za penzionere u Srbiji su za narednih godinu dana veoma povoljne. Lepe vesti za najstarije građane je najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić dok je kao domaćin gostvao na Radioteleviziji Srbije.

Kako je najavio, „pred Svetog Nikolu“, što znači 19. decembra, čak 1.720.000 penzionera će dobiti jednokratnu pomoć države od po 5.000 dinara, bez obzira na horoskopski znak.

Ali to nije jedina lepa vest!

– Od 1. januara sledeće godine penzije se uvećavaju 5.9 odsto – najavio je Vučić. – To će mnogo značiti siromašnijim penzionerima, veoma sam srećan zato što smo taj novac uspeli da pronaćemo. To je 75 miliona evra, i za to su zaslužni ljudi u Vladi. Mi uvek imamo ušteđevinu i čuvamo novac za crne dane. To je sjajna vest za naše penzinere.

Ako ste pomislili da je tu kraj, varate se. Za penzionere iz specijalne kategorije će biti ukinuti kazneni i oni će primati punu penziju od ovog meseca.

 

Na taj način će oko 8.000 radnika, koji su pre 2014. i uvođenja starosne granice za penzionisanje ušli u program koji je podrazumevao pet, odnosno dve godine na tržištu rada, biti izuzeti od umanjenja zbog toga što ne ispunjavaju starosni uslov.

Novo obraćanje najpoznatijeg astrologa u Srbiji najavljeno je za sledeću sedmicu.

Izvor:Luftika

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -