8.8 C
Belgrade
25. 02. 2021.

PREMINUO MIRKO BABIĆ: Čuvenog Dragojla iz serije Selo gori, a baba se češlja volela je cela Srbija

Glumac Mirko Babić, koji je javnosti najpoznatiji po ulozi Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, preminuo je u 72. godini, javlja RTS.

Mirko Babić je bio prvak drame najstarijeg pozorišta u Srbiji, Knjaževsko-srpskog teatra.Gledali smo ga kao Šekspirovog Kralja Lira, Ivana Karamazova Dostojevskog, u Mihailovićevim “Tikvama” i kao Čedu u Nušićevoj “Ministarki”.

Šira javnost najviše ga pamti kao Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, a ostaće upamćena njegova čuvena replika “Mislim, nemoj da se ljutiš”.

Mirko Babić je rođen u Kragujevcu.

Sa diplomom beogradske Akademije za pozorište 1973. godine, umesto prestoničkih scena, izabrao onu sa koje su i pre njega u svet teatra uplovili najveći jugoslovenski glumci.

“Svaki susret sa Mirkom je bio iskren, lep, kratkotrajno-dugotrajan i pun emocija”, govorio je o Mirku njegov kolega, glumac Aljoša Vučković.

Nosilac je brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta “Joakim Vujić”, koju Knjaževsko srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti.

Takođe, nosilac je priznanja “Zaslužni građanin grada Kragujevca”, najvećem priznanju koje može dobiti jedan Kragujevčanin.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Izvor:N1

 

Reklama

Trending

POSLEDNJI INTERVJU ĐORĐA BALAŠEVIĆA: “Ne pada mi na pamet da pamtim...

0
Đorđe Balašević napustio nas je danas u 67. godini, a na izmaku 2020. godine inspirisan pitanjem novinara "po čemu će pamtiti tu godinu", napisao...
- Reklamni prostor -