1 C
Belgrade
30. 11. 2020.

PREMINUO MIRKO BABIĆ: Čuvenog Dragojla iz serije Selo gori, a baba se češlja volela je cela Srbija

Glumac Mirko Babić, koji je javnosti najpoznatiji po ulozi Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, preminuo je u 72. godini, javlja RTS.

Mirko Babić je bio prvak drame najstarijeg pozorišta u Srbiji, Knjaževsko-srpskog teatra.Gledali smo ga kao Šekspirovog Kralja Lira, Ivana Karamazova Dostojevskog, u Mihailovićevim “Tikvama” i kao Čedu u Nušićevoj “Ministarki”.

Šira javnost najviše ga pamti kao Dragojla u seriji “Selo gori, a baba se češlja”, a ostaće upamćena njegova čuvena replika “Mislim, nemoj da se ljutiš”.

Mirko Babić je rođen u Kragujevcu.

Sa diplomom beogradske Akademije za pozorište 1973. godine, umesto prestoničkih scena, izabrao onu sa koje su i pre njega u svet teatra uplovili najveći jugoslovenski glumci.

“Svaki susret sa Mirkom je bio iskren, lep, kratkotrajno-dugotrajan i pun emocija”, govorio je o Mirku njegov kolega, glumac Aljoša Vučković.

Nosilac je brojnih priznanja za svoj rad, među kojima je i statueta “Joakim Vujić”, koju Knjaževsko srpski teatar dodeljuje za izuzetan doprinos pozorišnoj umetnosti.

Takođe, nosilac je priznanja “Zaslužni građanin grada Kragujevca”, najvećem priznanju koje može dobiti jedan Kragujevčanin.

Vreme i mesto sahrane biće naknadno objavljeni.

Izvor:N1

 

Trending

Igor Vuković: Nestvaran potez gradske vlasti u Pančevu

0
„U jeku velike zdravstvene i ekonomske krize u kojoj se nalazi čitava Srbija, nestvarna vest dolazi iz Pančeva. Gradska uprava grada Pančeva donela je...

Reklama

- Reklamni prostor -