13 C
Belgrade
25. 10. 2020.

BRANKA KATIĆ POSLE 20 GODINA NA POZORIŠNOJ SCENI U BEOGRADU

Proslavljena glumica Branka Katić sinoć se nakon 20 godina vratila na srpsku pozorišnu scenu.

Branka Katić oduševila je publiku ulogom baronice Sofi u predstavi “Sumrak bogova”, koja je izvedena na maoj sceni “Predrag Pepi Laković” Beogradskog dramskog pozorišta.

Da je publika s nestrpljenjem čekala da ponovo vidi maestralne izvedbe slavne glumice dokaz je i gromoglasan aplauz kojim je, zajedno sa kolegama, ispraćena sa scene.

Ulogu baronice Sofi prethodno je igrala Branka Šelić, koja je zbog obaveza u Ateljeu 212 i novog projekta u JDP-u morala da napusti ovu predstavu, premijerno izvedenu u oktobru prošle godine.

Branka Katić je tokom jula meseca doputovala iz Londona, gde godinama živi sa porodicom, kako bi se priključila ansamblu na probama.

Radnja komada “Sumrak bogova” smeštena je u vreme procvata nacizma u Nemačkoj i prati raslojavanje i sukobe unutar društva kroz moralni raspad jedne aristokratske porodice u novim istorijskim okolnostima.

Izvor: Blic

Foto:Instagram/beogradskodramskopozoriste

Trending

MILAN VERUOVIĆ ZA JUTARNJE VESTI: Partija nam je zarobila institucije, možda...

0
Šef obezbeđenja pokojnog premijera dr Zorana Đinđića i autor knjige TREĆI METAK, Milan Veruović u ekskluzivnom intervjuu za Jutarnje vesti otkriva- šta za njega...
- Reklamni prostor -