16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Promovisan novi album Bajage i Instruktora

Album “Ovaj svet se menja”, koji su Bajaga i “Instruktori” objavili nedavno, u izdanju PGP RTS i “Kroacija rekordsa”, predstavljen je u Klubu RTS, u prisustvu manjeg broja ljudi nego što bi to bilo uobičajeno u ovakvim prilikama, zbog pridržavanja epidemioloških mera.

Na 13. studijskom izdanju čuvenog benda je devet pesama, od kojih su nove, uz naslovnu, još samo dve numere vezane za film “Hotel Beograd”, dok su ostalih šest nanovo snimljene, poznate pesme koje je Bajaga pisao za Zdravka Čolića, “Riblju čorbu”, pozorište, film i televiziju.

– Album je nastao baš u vreme pandemije, i pitanje je da li bismo ga snimili sad, da nije bilo karantina – istakao je, obraćajući se novinarima, Momčilo Bajagić Bajaga. – Mi smo bend koji dosta svira, i mnogo vremena provodi na putu. Ove godine smo otkazali više od 20 koncerata. Novi album je bio spas i za mene i za moje prijatelje iz grupe. Potrudili smo se da nešto korisno radimo, u vreme kad je muzika ovom pandemijom najviše pogođena od svih grana umetnosti i privrede. To nas je sačuvalo, da ostanemo u poslu i uradimo nešto novo. Ima ovde dosta starih stvari, ali neke od njih nikad nismo snimili, a izvodili smo ih na koncertima.

Bajaga napominje da, iz poznatih razloga, ne može da najavi beogradski koncert kojim bi promovisao album.

– Svi se zajedno nadamo da će se uskoro prilike promeniti, i da ćemo moći da napravimo normalan koncert, makar na proleće. Odsvirali smo, tokom pandemije, samo jedan koncert, nedavno u Skoplju. Postoje i drugi načini da se muzika čuje, jedan od njih je i ovaj novi album.

Izvor: Novosti

Foto: Nebojša Babić

Reklama

Trending

Brnabić: Stefanović novi heroj opozicije, a nazivali ga „Slinom“

0
Premijerka Srbije Ana Brnabić ocenila je danas da je novi heroj opozicije potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Nebojšta Stefanović, kojeg su do skora...
- Reklamni prostor -