17.6 C
Belgrade
10. 04. 2021.

Na današnji dan pre 62 godine rođen je Milan Mladenović, “dečak iz vode” (Video)

Milan Mladenović je svojom harizmom, jednostavnim i moćnim tekstovima koji su izvrsno detektovali stanje ljudskog uma, stanje u društvu i ljudske emocije, mogao ostvariti i izvanrednu solo karijeru. Nažalost, nećemo nikada znati “što bi bilo kad bi bilo”, jer nas je napustio 1994. godine.

Sve je počelo 21. septembra 1958. godine u Zagrebu, gdje je rođen. Njegov otac bio je rodom iz Kruševca, a radio je kao oficir JNA, dok je majka bila domaćica iz Makarske. U šestoj godini sa porodicom se seli u Sarajevo, gde je živeo narednih šest godina, o čemu je rekao: “Bilo je to davno. Živeo sam u Sarajevu. Bio sam klinac s naočarima i nosio Tango gitaru ispod miške. Odlazio sam na časove gitare kod čuvenog Garija Garinča. Od njega sam naučio neke akorde”, govorio je Mladenović, koji je svoje odrastanje u Sarajevu opisao rečima: “Mislim da je ono mračno uticalo na mene. Bio sam strašno ratoboran, istinoljubiv i stalno sam se tukao sa starijima od sebe. Oni su me naravno mlatili i dolazio sam kući krvav, plačući, što je trajalo do 1970. kada smo se preselili u Beograd.

U Sarajevu sam imao najboljeg prijatelja Amera, sa kojim sam, hodajući ulicom, stalno pevao Beatlese. Tada sam želeo da kada porastem postanem jedan od njih.”

Izvor: Nacional.hr

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -