12.6 C
Belgrade
20. 10. 2020.

POČELO SNIMANJE FILMA O ŽIVOTU TOME ZDRAVKOVIĆA

Krajem jula u Valjevu je počelo je snimanje filma i serije o nezaboravnom srpskom pevaču, boemu i kako su ga zvali “pesniku tuge” Tomi Zdravkoviću.

Jedan od većih problema reditelja ovog romantično-biografskog filma Dragana Bjelogrlića i Zorana Lisinca bio je koje će se od mnogobrojnih Tominih pesama pevati jer svi hitovi ne mogu stati u jedan film.
Tužno leto, Danka, Pesme moje, Šta će mi život, Vozovi moji prolaze, Da l’ je moguće, samo su neki od hitova Tome Zdravkovića čije će nastajanje biti prikazano u filmu o nezaboravnom srpskom pevaču.

Glavna uloga Tome Zdravkovića u filmu “Toma” poverena glumcu Milanu Mariću a glavnu žensku ulogu proslavljene pevačice i Tomine velike ljubavi koja ga je uvela u svet muzike i javni život Silvane Armenulić igra glumica Tamara Dragičević. Ostale uloge u filmu tumače Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Mirjana Karanović, Slobodan Boda Ninković i Olja Bacić.

Pored Tome i Silvane u filmu i seriji imaćemo priliku da vidimo i mnoge poznate ličnosti tog vremena poput Mike Antića, Zorana Radmilovića, Lepe Lukić, Kemala Montena, Dragana Nikolića, Bore Todorovića i druge.

Kako kaže jedan od producenata filma Željko Joksimović, po čijoj ideji je Bjelogrlić zajedno sa Nikolom Pejakovićem radio na scenariju filma punih godinu dana, ni u jednom delu se neće koristiti originalni snimci sa nastupa i koncerata, već će sve scene biti snimljene.

Film će se snimati okvirno 60 dana na raznim lokacijama u našoj zemlji i regionu, a planirano je da premijerno bude prikazan početkom naredne godine.

V. A.

Trending

Gajić: Pripadnik VOA okrivljen za Jovanjicu u SAD čeka politički azil

0
Predsednik Pravnog saveta Narodne stranke advokat Vladimir Gajić izjavio je danas da se oficir Vojnoobaveštajne agencije (VOA) Saša Vujisić osumjičen da je član grupe...
- Reklamni prostor -