16.3 C
Belgrade
10. 04. 2021.

MEL GIBSON vitez Holivuda i veliki humanista nemirnog karaktera

Mel Gibson je između ostalog poznat i po svojoj darežljivosti, pa je tako donirao 10 miliona dolara bolnicama u kojima se nalaze teško obolela deca. On redovno donira pare u tri bolnice. Inače Mel je otac devetoro dece.
„Pobesneli Maks“, koji ga je proslavio je film sa najvećom zaradom u odnosu na uloženo. Koštao je 650.000, a zaradio je 100 miliona dolara. Za čitav film izgovorio je 16 rečenica. Zanimljivo da zamalo da ne dobije ulogu, jer je noć pred audiciju pretučen, ali su ga producenti sačekali dve nedelje. Ubrzo je postao prvi glumac iz Australije koji je dobio više od milion dolara za ulogu.
Gibson je kao dete bio vrlo nemirnog karaktera, a treba napomenuti da ima bipolarni poremećaj, a i lečeni je alkoholičar. Na snimanju filma „Baunti“ nije se podnosio sa Entoni Hopkinsom, jer je on tada bio alkoholičar, a Entoni je bio apstinent od alkohola. Suprotno tome na snimanjima većinom je važio za najvećeg šaljivdžiju jer je svim svojim kolegama smeštao najrazličitije šale i smicalice. Odbio je ulogu Betmena i Džejms Bonda da bi snimao „Smrtonosno oružje“ i „Hrabro srce“. I umesto da mu pomaže oko uloge koju je sam igrao Šon Koneri mu je pomagao oko uloge zbog koje odbio da bude Bond. Za film “Hrabro srce” Šon Koneri mu je pomogao da savlada škotski akcenat. Ručali su sa prijateljem Mađarom, a posebno mu je smešno bilo kako je Šon izgovarao reč gulaš. Zbog tog filma, ali i filma „Patriota“ u kome glumi sa svojim učenikom Hitom Ledžerom, nije baš dobrodošao u Engleskoj. Iako su u Holivudu deca glumci pipava tema i zabeležena su brojna zlostavljanja, kod Mela je obrnuto, i dan-danas devojčica koja glumila u filmu „Patriota“ njegovu ćerku hvali se kako se osećala kao na porodičnom snimanju i kako su joj na rođendan došli i Mel i Hit Ledžer, sa kojim je stvorila poseban prijateljski odnos.
Mel je više puta bio u sukobu sa Holivudom, često je znao da vređa razne lobije koji vladaju u Holivudu. Da li zbog bipolarnog poremećaja, ali je nekada i u afektu izgovarao svakakve uvrede pred kamerama. Uprkos burnom životu, najviše će se pamtiti po svojim ulogama.
Izvor: Radioaktivni komarac

Reklama

Trending

Ivan Milanović: Pandemija straha

0
Ako pogledate većinu medija u Srbiji, tu možete uočiti da se konstantno seje strah. Konstantne najave katastrofe, užasa, pucanja. To su standarni mehanizmi, već odavno...
- Reklamni prostor -