4.5 C
Belgrade
04. 12. 2020.

Andrej ima tek sedam godina, a već ga upoređuju sa Mocartom i Betovenom

Sedmogodišnji Andrej Stojanović je do svoje treće godine bio potpuno gluv, a apsolutni je sluhista i do te mere ima istančan harmonijski sluh da može da odsvira najrazličitije zvukove iz okruženja. Već učestvuje na seniorskim međunarodnim takmičenjima i pobeđuje. U maju ove godine u Beogradu se takmičio na međunarodnom takmičenju Muzičkih i baletkish pedagoga, u konkurenciji dece koja su 2004. i 2005. godište i osvojio dve prve nagrade i još jednu drugu u konkurenciji 2003. godišta.
Profesori u žiriju i ostali učesnici koji su imali 15, 16,17 godina bili su šokirani kada su videli dete koje drži igračke na muzičkom stolu i rešava zadatke iz Teorije muzike i harmonije za veoma kratak period. Andrej je kao mali jedan test koji se radi pet dana rešio za sat vremena. Već je komponovao za svoju profesorku. U Norveškoj i Italiji zovu ga Mocart, ali on to ne voli, jer smatra da je individua za sebe.

Izvor: Radioaktivni komarac

Foto: Promo

Reklama

Trending

Igor Vuković: Nestvaran potez gradske vlasti u Pančevu

0
„U jeku velike zdravstvene i ekonomske krize u kojoj se nalazi čitava Srbija, nestvarna vest dolazi iz Pančeva. Gradska uprava grada Pančeva donela je...
- Reklamni prostor -